Chybí tady tohle téma (na AL to bylo wizzrat), tak nevím, kam to dát. Let CTA-SOF byl teda výživný. Cestou mě pokousaly štěnice a na wc nejenom, že mají to super umyvadlo, kam se pod vodu ani nevejde ruka, ale mýdlo inovativně nalité v papírovém kelímku.  Lahůdka.    .

Wizzair-obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Nejedná se o zpoždění letu, ale o odepření nástupu na palubu. Měl jsem podobou zkušenost a dostal jsem 600 EUR od Wizz Air, i když přes vymahačskou společnost - výsledek byl pro mě pozitivní.

0 Citovat

Zajímavý názor. Příslušná směrnice nerozlišuje mezi zrušením/zpožděním letu a odepřením nástupu, pokud jde o výši kompenzace. Ta se řídí vzdáleností.

1 Citovat

Díky za info, nebudu to tedy řešit. Kompenzace jsou sice hezký, ale 250e nezaplatí ani hotel, centrum Londýnu není levný :D A i kdyby to bylo 600e stejně bych byl raději kdyby mi výlet vyšel. Nemluvě o tom to z nich vyrazit .....

0 Citovat

Jak jsem již psal výše, měl jsem podobnou zkušenost. Bylo to v roce 2020, s Wizz Air, kde mi bylo odepřeno nastoupit na palubu. Problém byl na jejich straně, konkrétně v systému IATA. Po půl roce řešení jsem dostal kompenzaci, jak se má, a k tomu veškeré náklady, které byly způsobeny tímto odepřením při nástupu. Jo a Jox má pravdu, je to jen otázka vzdálenosti, a spletl jsem se – nakonec jsem dostal přes 600 eur, nejen kompenzaci, která byla 250 eur, protože let byl do 1000 km. Zbytek těch 600 eur byly vlastně náklady a peníze, které mi propadly. Takže Wizz mi uhradil nejen vstupenky, ubytování a další náklady, ale i kompenzaci 250 eur.

0 Citovat

Jak dlouho dopředu obvykle dává wizz do prodeje letenky? Konkrétně mi jde o let AMM-VIE v únoru 2026, jak wizz, tak ryanair mají v sýstému jen do října.

0 Citovat

zalezi od linky, ja mam lety na 03/2026 kupene uz od 11/2024

1 Citovat

Jo, třeba Larnaka, Dubaj a Kišiněv se na 2026 daly koupit už loni. 🙂

0 Citovat

Larnaku jsem kupovala rok dopredu. Tezko rict.

0 Citovat

Většinu destinací tam mají, ale zrovna ten Aman ne. Ani Ryanair, tak nevím proč, že by to oba rušili se mi nezdá...

0 Citovat

No premyslim, co na jarni prazdniny v breznu 1.pol., je to brzo, kdo je pripraven….😁. Krome Kanaru, koupali jste se nekde zacatkem brezna?? Cca do 5 -6h letu….jsme byli loni teda jeste v Dubaji, napada me jeste Oman, Egypt (tam nechci)… 

0 Citovat

To Mandre, já bych počkal na klasickou akci od Pegase, tam je ME okolo 3k

1 Citovat

@Keith: Je možný, že ten Amman zrušili, mohlo dojít k úbytku cestujících kvůli bezpečnostní situaci v Izraeli. Připadá mi, že Wizz už má všechno na zimu zveřejněné.

@Mandre: Byli jsme loni v únoru v Ománu, sice jsme se nekoupali, ale asi by se dalo, my jsme jeli do hor a pak na koupačku na Maledivy, tak jsme nakonec v Muscatu do vody nelezli a radši chodili po pamětihodnostech. V březnu už bude tepleji, tak myslím, že by to na koupání mělo být.

0 Citovat

norbic napsal(a):

jo, no. Videla jsem. Nevis kdy to maji, jak dlouho v predstihu cca?

0 Citovat

Ala napsal(a):

@Keith: Je možný, že ten Amman zrušili, mohlo dojít k úbytku cestujících kvůli bezpečnostní situaci v Izraeli. Připadá mi, že Wizz už má všechno na zimu zveřejněné.

@Mandre: Byli jsme loni v únoru v Ománu, sice jsme se nekoupali, ale asi by se dalo, my jsme jeli do hor a pak na koupačku na Maledivy, tak jsme nakonec v Muscatu do vody nelezli a radši chodili po pamětihodnostech. V březnu už bude tepleji, tak myslím, že by to na koupání mělo být.

No mladej by rad pres AUH, salonek tam byl zajimavej😉😁.. ale zase z te Vidne hrozne se mne nechce, navic se to prodrazuje o drahe parkovani a benzin, nehlede na silenou nocni cestu🤦‍♀️na/z VIE.

0 Citovat

No je to vopruz, pro mě je nejhorší D1.

A teď ještě vidím, že wizz úplně zrušil Muscat, což jsme loni letěli z AUH za pár stovek.

0 Citovat

Mandre napsal(a):

[citace="norbic "]

jo, no. Videla jsem. Nevis kdy to maji, jak dlouho v predstihu cca?

[/citace]

vetsinou rijen-listopad pro lety na leden- brezen 

loni v listopadu 

https://www.cestujlevne.com/akcn...bratislavy

0 Citovat

Diky👍

0 Citovat

@Mandre: byli jsme v Ománu s dětmi letos v půlce března - od Muscatu po Ras al Hadd. Poznávání, památky, hory, poušť i koupání - počasí bylo luxusní, cca 30°, moře teplé. Jen upozorním na Ramadán - nás to nijak neomezovalo (obchody normálně otevřené, takže jídlo/ pití se bez problémů dalo koupit), naopak to bylo příjemné, že v památkách a ve wadi bylo minimum lidí..

0 Citovat

Jak to je pak s jidlem pres den, jedli jste venku? Normalne fungujeme vetsinou tak, ze rano snidane, pak bereme s sebou jidlo na svacinu a pak neco vecer kuchtime v ubytovani, nebo kupujeme venku/jdeme do restaurace/fast foodu. O Ramadanu tohle nevim, jestli bude mozne???….

A koupani, jake byly plaze, more? …

A jak jste leteli, odkud, cim? Diky

0 Citovat

Ala napsal(a):

No je to vopruz, pro mě je nejhorší D1.

A teď ještě vidím, že wizz úplně zrušil Muscat, což jsme loni letěli z AUH za pár stovek.

jeste je tam SLL, ale to je trochu z ruky🤦‍♀️.

0